Så här smakar frihet


Inget mer fysik! :D It's over! It's done! Det gick nog okej, men vi får se.

Efter provet så cyklade jag och Marcus till kajen och solade.
Här kommer några pics.







17:29

Hey! Här kommer en bildbomb från igår! :)






















Om att flytta hemifrån


Många frågar mig hur det går att bo i en annan stad på veckorna, det är svårt att svara på den frågan. Jag har bott i Skeå i nio månader nu och det är svårt att summera alla känslor jag haft under nio månader i två meningar.
Fysiskt omöjligt.
Så det är lättast att säga att det är en bergochdalbana.
 
Båda mina syskon har flyttat när de börjat gymnasiet (Crille till Vännäs för snowboardgymnasiet och Ronja till Skeå för Hantverks) och de verkade tycka att det var jobbigt på mornarna innan de gick till skolan. Jag har tyckt att det är tvärtom - jag tyckte/tycker att kvällarna är jobbigast. Det är då min hjärna börjar tänka på hur det skulle vara om jag bodde i Lycksele. Jag tänker på hur mycket jag missar när jag hör att mina kompisar i Lycksele är med varandra och jag tänker på hur mycket jag missar när mina kompisar i Skeå är med varandra. Vart jag än far på helgen så kommer jag missa vad som händer i den andra staden. Då kommer alltid den jobbiga följdfrågan: har det varit värt det?
Vissa veckor har det gått bra och andra veckor mindre bra, det är så det är och det har jag varit inställd på.

Den senaste månaden har jag tänkt för mycket, undrat hur det varit om jag bott hemma. Men det är för att det är vår och mina vårar har innebärt B&J-glass med Jenice, Jenny och Elsa på korpberget. Den här våren har jag fått höra att dom sitter där och äter glass medan jag sitter i min lägenhet (eller pluggar fysik-skit med Marcus) och känner att jag borde vara där nu. Vi fyra är så tighta så när jag är borta så fattas ju en fjärdedel.

 

Jenice på Korpberget för några helger sen.

Det är så svårt att få ihop pusslet, mitt helg-liv är så olikt mitt vardagsliv. På vardagen diskar/tvättar/städar jag och på helgen cyklar jag runt i Lycksele, häckar på Statoil och lyssnar på Melissa Horn på korpberget med mina kompisar. Bara en sån sak att ni i Skeå inte vet vilka de i Lse är och ni i Lse inte vet vilka de i Skeå är. Men i sommar kommer iaf Jenice till trästocks, wohoo!
Jag älskar Skeå och trivs jättebra i min lägenhet och i klassen så det är inte frågan om hur jag har det här utan det är en fråga om hur jag har det när jag inte är där hemma. Förstår ni skillanden? Jag trivs ju här (annars skulle jag ha flyttat hem) men det suger att man inte är klonad så man kan få det bästa ur två världar.

Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med det här, faktiskt. Jag började bara skriva och så blev det såhär. Jag kom bara att tänka på allt för att om tio dagar flyttar jag hem. Det är helt sjukt! Det känns både bra och dåligt. Bra; jag är så leeess på att laga mat nu (hahah). Dåligt; jag måste dela TV:n och datorn (ja, hela huset i och för sig) med fyra andra personer. Jag har märkt att jag blivit bortskämd - ibland när jag kommer hem på helgen så kan jag börja klaga över maten om det är något jag inte tycker om, för att jag är van att jag bara äter det jag tycker om.

Okej, nu är jag less på att skriva (och om ni har läst såhär långt så har ni varit duktiga) (och hääär får ni en guldstjärna av mig) (skämt), så nu ska jag sluta. Ni måste ta det här inlägget med en nypa salt. Jag älskar att bo på två ställen, jag har ju lärt känna massor av folk och det är ju en jättebra förberedelse tills man ska flytta på riktigt! Det här är bara en massa tankar som inte riktigt vet vart dom ska ta vägen när Mimmie Lundin Norberg börjar tänka. Stupid brain!

Nu ska jag gå ner och hämta tvätten, puss!


Saturday in my heart


Marcus, Linn, Linnea, Lina och Frida for just hem från mig. Kvällens planer var egentligen att grilla med några random people men det blev inte så, istället for vi till OK-backen och grillade bara vi sex - mysigt!
Sedan for vi hem till mig och spelade Sanning eller Konsekvens. Lite roligt det dära ;)
En jättefin kväll!

Nu ska jag stänga av datorn och sova lite, imorgon blir det en plugg-söndag..

Och tack till Linn som fixat designen på min blogg!

Godnatt!


Fredagkväll


Tjolahopp!
Just nu sitter jag hos hos min morbror och min kusin på Morö Backe. Lillkusinen är just nu på kalas men hon kommer hem om en timme, så under tiden har jag faktiskt läst lite i fysikboken (på en fredagkväll!). Hade inget speciellt att säga, bara att jag så glaaaaad över att Melissa Horn kommer till Trästocks i sommar! :D

Nu ska jag äta chips framför TV:n, skönt! Hejdå!


Happy!


Det är fredag och jag krockade med en fjäril på väg hem.
Puss!


Jalla jalla!


Kom hem för ca 40 min sen, hungrig och trött, och så tittade jag i mitt kylskåp - ingenting. Jättekul.
Men så fick jag plötsligt världens inspiration, så jag tinade lite chorizokorv och stekte det i pastasås, kokade pasta och ringlade ost över. Jättegott, och allt tog bara högst en kvart! :)

Nog om det, nu ska jag snart diska. Är lite stressad för jag måste hinna handla och våtmoppa golvet för jag ska plugga fysik med Marcus ikväll.

Så, nu fick ni reda på hur det är att vara en sjuttonårig 40-åring.
Adiós!


Torsdag


Idag borde jag...

- Plugga fysik i cirka 7000 timmar

- Städa min lägenhet
, det ser ut som ett bombnedslag och det ligger kläder överallt.

- Handla, har i princip ingenting i mitt kylskåp men att gå ned till Ica kändes väääldigt jobbigt...

- Boka en ny tvättid, (Anteckning till mig själv; ta söndag kl 11-15!)


Vi får se vad som händer, men jag måste plugga fysik - ingen återvändo!


Tills vidare slänger jag in lite bilder från sommaren 2009, bara för att jag längtar så himla mycket!


I stugan, juli 2009



Stranden på Furuvik (Lycksele), den ligger bara ca 500 meter ifrån mitt hus!

Puss!


Min finaste


I lördags när jag och Elsa satt på mitt köksgolv och lyssnade på musik så kollade vi igenom min mobil. Åh herregud, vad min mobil innehåller mycket galet med Elsa... Vi hittade i alla fall några sms som vi skickade söndagen den 28e Mars 2010.  

Från mig till Elsa 21:51:
"Elsa, jag vill åldras med dig. Jag vill se dig ta studenten, jag vill veta när du är kär, jag vill se dig komma in på den högskola du vill komma in på, jag vill vara tärna på ditt bröllop, jag vill se dina barn, jag vill ta ett glas vin med dig efter barnen gått och lagt sig, jag vill få klimakteriet med dig, jag vill attt du ska ringa över mig för en stick-kväll och läsa Hemmets Journal tillsammans. Jag vill att vi ska dö tillsammans.
Elsa, lova att inte släppa mig. Lova."

Från Elsa till mig 22:58
"Åh Mimmie, nu börjar jag gråta! Jag vill leva, andas och dö med dig. Du är mitt allt och jag älskar dig som om du vore min syster. Du kommer vara den första som får reda på när jag är gravid och den första som kommer veta när jag är kär. Du är min andra hälft och jag släpper dig aldrig. Vi hör ihop och ingenting kommer att komma emellan oss!"


Åh, vad jag saknar dig just nu!


Gaaah!


Ååååh, vad pinsamt!
Jag trodde att jag hade tvättid idag mellan 15-19, så nöjd som jag var hälsade jag på den lilla asiatiska tjejen som skulle tvätta i tvättstuga nr 2 (trodde jag...) men så när jag kom ner nyss ser jag att hon har min tvättstuga.

Så jag frågar henne varför hon har tagit min tid (på det snällaste sättet möjligt) trots att jag kände mig totalt förvirrad och lite smått irriterad. Men så säger hon på dålig svenska att det är den 25e idag, och jag hade tagit för den 24e!
Så hon hade försökt ställa undan min rena tvätt (underkläder...) men inte rört min smutsiga (även det; underkläder) för att kunna tvätta all sin tvätt, hon hade fyra IKEA-kassar fulla...!

Men så pinsaaamt!

Tisdag


Idag har jag ångest. Jäkla fysik!
Och snart ska jag gå ner och tvätta, det känns väl sådär.. Bättre än att bara sita vid datorn för det enda jag kan tänka på är att jag egentligen borde göra fysiken, även om jag och Marcus ska göra den ikväll.

Nä, nu ska jag sluta negga mig här på bloggen.

Återkommer då jag känner mig lite mer positiv..


Tröttröttrött


Idag har jag och klassen varit på IKEA. Jag köpte en lampa och tre ramar som jag ska spänna upp tyg på. Har verkligen tänkt länge nu att jag vill ha nåt på mina väggar här i lägenheten, och nu är det (på väg att bli) fixat.

Nu ser jag Top Model och jag ska nog inte flytta rumpan från soffan på hela kvällen. Är såå trött!




Såhär kan det se ut om man ska cykla hem med en IKEA-kasse. (Orkade inte vända bilden, så trött är jag. Hehe!)


Söndagmorgon


Tjolahopp!
Imorse när jag vaknade såg jag att solen sken så jag hoppade direkt i bikinin. Men tyvärr så for mamma och pappa tvärt till mormor och morfar så jag blev hundvakt. Det gick ganska bra, han sov i skuggan ett tag, men nu har jag släppt in honom i hundgården så han ligger där och tuggar på en pinne. Hundar är ganska lättroade - Nelson älskar sopkvastar!

Nä, nu ska jag ut i solen igen!



Å bara för att min katt aldrig får någon uppmärksamhet här i bloggen så lägger jag inte en bild på honom i stugan.


I'm alive!


Tänkte bara säga att jag lever ;) Just nu sitter jag och Elsa på mitt köksgolv och äter honungsmelon och lyssnar på musik.

God natt!

Fredaaaag!


Idag efter skolan åt jag, Linnea, Linn och Lina mjukglass på Ica Kvantum, mysigt var det!



Lina, du är så snygg i dina solglajjor!



Men snart stickar jag tillbaks till Lycksele och då blir det till att vara med dessa poserande snyggingar, vi ska spela kubb! :)




Från vänster Mia, Elsa och Jenice (Jenny är tyvärr inte med på bilden)


Och idag förbättrade jag min tid runt broarna med 6 minuter! Stolt! Hihi :D

Tjingeling!


Här ska det stå en rubrik

I väntan på att riset ska bli klart (tack för de färdigstekta kycklingbitarna mamma!) så kan man ju passa på att slänga in ett par helt ovärda kort på sig själv, tagna för bara någon minut sen:


 


 






I-landsproblem...


Just nu sitter jag i lägenheten med fönstret helt öppet och äter Nutella! Mmm! Jag har tänkt DEN HÄR är den sista skeden nu men det slutar med att jag tar en till, och en till, och en till... ;)

NEJ, jag borde verkligen sluta äta Nutellan nu, måste börja laga middag (kyckling, ris och barnaisesås) men jag kan inte ta mig härifrån.

Okej, nu borde jag sätta igång.

...

...

Äsch, bara en till!
 

Fem fina från kvällen


Jag kom just hem från en nästan två tmmars lång promenad med Marcus. Vi gick till Ainas och köpte kulglass, sen gick vi strandpromenaden till Nordanå och sen hem. Det var en väldigt fin kväll, här kommer några bilder:















En fin kväll, som sagt.


Maria Montazami in my <3


Det är allt jag behöver säga ;)

Nu ska jag gå och lägga mig, god natt!


Let's dance in the rain, the sun will soon be here

Snart ska jag diska men sen drar jag till Marcus för matte-plugg. Hoppas hoppas hoppas att provet går bra imorgon! Just nu känner jag mig inte såå positiv men jag måste komma ihåg vad Stina sa; att det är bara ett litet sketet prov.

Däremot så känns imorgonkväll desto roligare, då ska en resa till Stockholm med Jenny, Jenice och Elsa beställas!



Jag, Elsa och Jenice


Lördag


Kom just hem från en kväll med Mia och Jenice. Vi cyklade runt i lilla staden Lycksele och tog en massa fula kort på oss själva ;) Men jag for hem ganska tidigt för att jag ska ladda inför en riktig matte-dag imorgon (är så himla nervös inför provet på tisdag).
Nu blir det lite chips och godis med Ronja och pappa, men sen sängen.




Har inte så mycket mer att säga så jag avslutar här, god natt!


Nelson


Igår, runt 22.30, kom mamma och pappa hem med vår lille krabat. Bilfärden tog tre timmar så han var ganska rädd och groggy (han spydde nästan hela vägen). Natten gick ganska bra förutom att han skällde på Totte, katten, en gång.

Men idag har han sprungit runt på vår gräsmatta som ett yrväder och verkar trivas riktigt bra :)













Den sista bilden är tagen för bara någon minut sen

Mer bilder kommer när jag har överfört bilderna från digitalkameran till datorn.
Ha en fin kväll, allihopa!


Kom hem nu!

Ååååh, jag ringde pappa nyss och han sa att de inte ens har farit från ö-vik än! Så det betyder att dom är inte hemma förrän om ca 3 timmar...

Tills vidare slänger jag in en bild på valparna när de var ca tre veckor gamla:






Wihoo!



Ikväll kommer mamma och pappa hem med Nelson

Det är för varmt ute för min svarta jacka

Vi är lediga i två dagar + helg

Om en timme åker jag hem


Livet känns typ hurjäklafantastisktbrasomhelst nu!




Linnea verkade väldigt lycklig med sin arkitektur-bok ;)




Frida, Linnea och Sandra




Linn åt på ett äpple

Ha det bra - nu sticker jag! :D


Just nu...

...äter jag middag:





Bränd lax med översaltad pasta. Mmm, så gott!


Välkommen!

Hallå mina vänner!

Idag fick vi sluta kl 12, då for jag och Linnea stan. Hittade en randig t-shirt för 60 kr så det var inte helt fel.

Nu längtar jag tills imorgon då det är sista skoldagen för den här veckan (hur skönt?!) och så ska vi hämta vår hundvalp Nelson på kvällen!
Ååh, vad jag längtar!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0