Night



För några dagar sen. Jag lärde mig hur man gjorde svartvita, gröna, gula, röda m.m. bilder direkt i kameran!

Ikväll har jag sett Kenza & Tyra Show, jag tyckte det var bra!
Nu ska jag packa ner datorn i väskan för imorgon blir det Lycksele. Sov gott allihopa!

Paperweight on my back, cover my like a blanket


Foto och redigering: jag

- Du vet vem du är. Jag saknar dig!

Skellefteå






Onsdag

Ikväll har jag...

♣ pluggat i 1,5 timme
♣ joggat runt på Norrböle
♥ sett Halv åtta hos mig
♥ duschat i en timme
♥ sett Berg flyttar in

och nu tror jag att jag avrundar kvällen här. Ju snabbare man somnar, desto närmare fredag blir det!

Min duktiga mormor sa god natt till mig här på bloggen igår, så nu svarar jag tillbaka:
God natt, mormor! ♥

29 September 2009 / 29 September 2010

Dessa blider är tagna för precis ett år sedan, 29 Spetember 2009:






Nils i min klass gick lös med min mobilkamera, minns ni den här dagen? Det gör jag. Jag kan inte fatta att det har gått ett år!

Idag, 2010:





Vi har äntligen börjat måla! Jag och Sandra har fått rum nummer fyra som var väldigt svart och mörkt. Vi ska måla om/tapetsera det till vitt med blommor av rosa, röd, brun, guld m.m. Hoppas det blir bra :)
Jag gillar Linnéas overall! ;)

God natt!

Nu ska jag faktiskt ta och krypa ner i sängen, jag har bestämt mig för att det blir en tidig kväll ikväll. Ikväll har jag räknat matte med Marcus, sett tv och ätit bullar. Ingen speciell kväll egentligen, men ändå ganska skön.

Imorgon väntas en skoldag från 8:30 till 16:00, suck på det.

Söt kommentar

Igår när jag skrev det här inlägget så fick jag ett ganska sött svar från Elsa.


Och hon har rätt, vintern känns ändå rätt så bra om man tänker på alla roliga saker som vi brukar göra. Jag tänkte berätta lite om några av dem:

♦ Varje jul lyssnar vi på Kopparbergs Tomterock. Min mamma är ingen sån här typisk "Juuuuul, juuul, strååålandee juuul"-älskare. Min mamma gillar lite mer fart och fläkt så de enda låtarna vi lyssnar på på julen är "En viiit HD. Tomten kommer påååå HD! En viiiit HD, hosiannaaa daaavidsson!". Helt sjukt att jag får julkänslor när jag lyssnar på den där låten...

♦ Varje tredje fredag i December äter jag och Elsa hemmagjord pizza hos mig. Det började för några år sedan och sen året därpå så åt vi pizza hos mig på precis samma datum, så nu är det en tradition.

♦ Som hon skrev så älskar vi att åka upp och ner i liften för att busa med dom andra som vi är där med, för att sedan gömma oss i skogen och hoppa fram framför dom. Vid det laget är de redan lite arga på oss för att vi bara försvinner men vi tycker att det är kul, hehehe..


Januari 2010

♦ Vi är väldigt dåliga på att köra skoter men vi älskar det. Därför brukar vi låna pappas värstingskoter och köra med den i skogen, sedan fastnar vi och råkar alltid slå av skotern, fastän vi inte får igång den själv. Jag menar, två blonda tjejer som kör skoter i skogen, det kan ju aldrig sluta bra?! ;)

Jag ska kanske försöka förklara vad söndagsångestreflexen är.
Det var Elsa som kom på det en söndag i vintras när vi blev sådär konstiga som vi blir när vi får reflexen. Då blir vi som barn, (läs ovan, till exempel att vi brukar springa ut i snöhögar utan skor), kör skoter så snabbt att man håller på att flyga av - ja, då får man verkligen känna att man lever! - och sen frossar vi i chips, dipp, kakor, choklad, godis, popcorn. Och så skiter vi i läxorna. We like it!

Oj, vad långt inlägg... Ja, hoppas ni tyckte det var roligt att läsa om mina vinter/jul-traditioner.

Spaghetti-lover

Jag älskar okokt pasta. Till exempel, så kan länka två olika inlägg där jag sitter och gnager på dem, här och här.
Det här hittade jag imorse i mitt badrum och på golvet:



Jag kan äta okokt spaghetti som godis! Gott ju!

åh sommar.



9 månader kvar.

Måndag

Idag var vi på Västerbottensteatern för att se en teater om en tjej som blev kär i sin bildlärare. Jag tyckte den var bra men jag tror att den hade varit bättre om det varit en större scen och fler medverkande.


Ikväll ska jag räkna matte, städa (jag förstår inte hur det kan bli så stökigt och dammigt när man har städat för bara några dagar sen?!) och sen se tv. En typisk måndagkväll.

Bullbak










Smöööör! ♥


Såhär fina blev våra bullar som vi bakade igår. Bilder från Linn 

En söndag hos Linn

Dagen hos Linn har varit jättefin. Hon fixade min bloggdesign - tack! - och sedan blev det bullbak för fulla muggar. Medan bullarna jäste såg vi Love Actually. Jag har inga bilder att visa men Linn kommer nog att lägga upp ett par snart så då får jag kopiera hennes ;)
Nu har jag ett viktigt samtal att ringa. Puss!

Bilderna från pokerkvällen

Här kommer bilderna från i fredags då jag, Marcus, Lina, Johannes, Linnéa och Frida spelade poker i Linas lusthus. Mysigt!

Lina och Johannes

Linnéa som var väldigt nöjd med sitt godis

Såhär bra gick det för mig i början, sen gick det utför...




Jag blir så glad av den här bilden!

Det låg 60 kronor i potten och vinnaren till dem blev Johannes, så grattis till honom!

Harry Potter-kväll

Kvällen var helnice! Vi såg Harry Potter och fången från Azkaban och sedan blev det kortspel. Fin kväll ♥

Bild från Linnéa, mina bilder från i fredags kommer imorgon.

Flickan på Morö Backe


Nu ska jag fara till den här söta flickan. Jag ska vara barnvakt några timmar och sedan äta middag där, det blir nog toppen!


Fredag!

Tjingeling tjopling alla glada!
Jag har just avnjutit en fiskgryta som jag hittade på själv. Jag slängde i alla ingredienser som jag tyckte skulle smaka bra och den blev supergod! Jag är riktigt imponerad av min talang i köket ;)

Nu är det helg och den är planerad in i minsta detalj för min del.

Ikväll blir det pokerkväll hos Lina med personerna på bilden, det ser jag framemot!

Kusin vitamin






Dessa bilder + film & glass kan nog summera min kväll rätt bra. Min kusin Ida tyckte att det var jätteroligt att ta kort med min kamera så det blev ett par, hehe... ;)
Min morbror visade sin systemkamera från 70-talet, utséendemässigt såg de rätt lika ut men oj vad tekniken har gått framåt! Tänk att han inte ens kunde se sina bilder förrän han framkallat dom, haha!

Nu ska jag nog börja dra mig mot sängen. Imorgon är det fredag, det gillas!

Torsdag


Den här dagen känns inte alls jobbig. Vi har bara teknik- och företagande, engelska och matte, sen slutar vi klockan ett. Efter skolan ska jag till min morbror och kusin på Morö Backe. Jag ska äta och spendera kvällen där.
Nu ska jag fortsätta äta min frukot. Ha en bra dag!

Blå/svart himmel



Dessa bilder tog jag i helgen då jag var ute och fotade. Helt plötsligt drog dessa svarta moln in över himlen, så det passade ju perfekt att jag redan höll i kameran!

Onsdagen den 22a September



Från kemin idag. Ulla släppte ner nåt natriumsulfatssulfidsblablabla i vatten så det började brinna. Linnéa hade längtat efter det där hela lektionen ;)

Ikväll har jag dammsugit, men annars bara suttit vid datorn och redigerat bilder och läst bloggar, skön kväll!


Äntligen känner jag igen mig själv

De senaste dagarna har jag varit ledsen.
Det började redan i söndags och egentligen vet jag inte vad som fick mig att känns mig så nere, men ibland är det så. Jag antar att alla brukar känna så ibland men jag blev till och med rädd för mina egna tankar igår, för jag kunde verkligen inte hitta en enda sak som gjorde mig glad igen. Jag tänkte på alla roliga saker som skulle hända men istället blev jag bara ledsen över att det var en helt vanlig måndagkväll. När jag kom hem från skolan så insåg jag att jag hade en heeel kväll utan läxor men plötsligt kändes även det som något jobbigt.

Idag är jag glad. Jag kom nyss hem från skolan och jag är fylld med inspiration! Jag ska redigera bilder, skriva av mig och dammsuga upp mina små gråa husdjur som ligger under sängen. Det känns bra igen!


Vi får se om jag sticker till Marcus ikväll eller om jag stannar hemma. Det beror på hur långt jag kommit med städningen och redigeringen.

Butterfly




En död fjäril i Ronjas kompis fönster. Så fint, på nåt sätt.


"Döda musen!"

En liten sak som hände förrförra helgen då jag och Jenice var hos min farmor:
Vi hade just varit ute och fotat på fredagkvällen då vi kom in och hörde farmor skrika "DÖDA DEN, DÖDA MUSEN!!". Jag och Jenice tittade in till köket och hittade farmor såhär:

(Jag gillar att hon tog med sig mjölkglaset när hon klev upp på stolen, haha!)

Jag och Jenice var lika rädda som farmor så vi klev också upp på stolarna!

Musen for upp i ett hål av hörnet

Pappa fick ut musen med hjälp av en sopkvast men sedan sprang den in bakom spisen. Så vi la ut en råttfälla och någon minut senare var den död, till famors glädje.

Men jag och Jenice tyckte ändå lite synd om musen...


Min fina



Ikväll har en lite ledsen Mimmie pratat i telefon med denna fina tjej. Jag förstår inte hur man kan ha så fina vänner som jag har! Puss på dig, Jenice ♥


Neggobert



Fyyy pyton, vilken negativ inställning jag har idag. Jag är så sjukt trött och måndagar har aldrig riktigt varit min dag. Men vi har bara en lektion, får trösta mig med det.

Ikväll skulle jag egentligen tvätta, men som det ser ut nu så ska jag gå en promenad till Kaplan för att hämta min cykel och sen kanske hälsa på hos Lillan, en annan Lyckseletjej som går på Balder, en tväris och se hennes en nya lägenhet.

Nu ska jag packa upp väskan och sen blir det Balder. Suuuck.


Söndag


Nån random bild några fina blommor som stod på Marcus altan

Jag har försökt blogga hela dagen men när man inte har nåt intressant att berätta så blir det inte heller ett intressant inlägg. Jag har bara strött omkring här i huset, gjort lite läxa och farit ut och fotat.
Nu ska jag nog fylla badkaret med varmt vatten, tända ljus och läsa lite i engelskaboken. Låter skönt i mina öron!

Du


Svar



Totte




Min goseplutt! ♥

Äppelpaj


Med håret i en knut och endast mjuka kläder bestämde jag och Elsa oss för att baka en äppelpaj

Och som alltid då vi bakar gjorde vi allt utan recept. (Ibland har det blivit bra, ibland riktigt äckligt men det blir lite mer spännande då!)


Igår gav Marcus mig en hel påse med äpplen från hans äppelträd så vi använde några av dom. Tack igen, Marcus!

Swisch in i ugnen!

Medan pajen var i ugnen hade vi typ disco/fotoparty så det blev många kort men dom bilderna är helt enkelt för skabbiga för att synas här! Hahaha

Tadaaa!

Sen åt vi den framför Svensson Svensson och sen låg vi och halvsov i soffan. Skönt!

Något i hjärtat.


Läser bloggar, äter okokt spaghetti (är inne på min nittonde nu) och känner nån sorts lycka över jag-vet-inte-vad. Men allt känns som så bra, på nåt vis. Det är fint. Och det är fredag imorgon. Ännu finare.

Lejonkungen 2 med syster

 
Haha!

Nu ska jag och Ronja och se Lejonkungen 2 hos hennes kompis/pojkvän/vad-han-nu-är. Det blir nog en mysig torsdagkväll!

Bästa vännerna

Just nu håller jag på att packa för jag ska ta tidiga bussen till Lycksele imorgon. Karin tyckte att det var helt okej att jag missar den sista lektionen.

Anledningen till att jag ska hem tidigare är för att jag, Jenny, Jenice och Elsa hade planerat en spakväll på badhuset. Vi ska kanske gå ut och äta, och sen blir det bastu och bad hela kvällen.
I vanliga fall, när jag tar bussen som går kvart över fyra, så är jag hemma nästan halv sju och det är väldigt frustrerande att komma hem så sent.
Jag kände att jag ville prioritera mina vänner för att vi alla fyra har inte varit med varann på fem veckor!
Helt galet!


54 saker jag gillar (Del 3 av 3)

Tittade igenom mina dokument på datorn och hittade tredje delen av listan jag skrev i somras. Här är del 1 och del 2.

          37.jordgubbar med glass

    38. ligga två stycken i en 90-säng med chips och OC


    39. blå himmel


    40. när någon knäcker den stöddiga personen så den tappar orden och håller tyst resten av konversationen


    41. folk som pussas öppet


    42. äta B&J-glass med fina människor och se staden tystna från ett berg.


    43. knappar på tröjor


    44. 4-åriga små barn som bygger konstiga meningar


    45. när man känner sig snygg


    46. åka 50-talsmoped klockan 3 på natten under en rosa-lila himmel med vänner på pakethållaren, trots att det är olagligt


    47. folk som skrattar åt sitt egna skämt innan de ens hunnit berätta det


    48. vänner som vågar säga att man tycker om varandra, följt av en varm kram


    49. när man skriver siffror med bokstäver (”tjugofyra” istället för ”24”)


    50. när man befinner sig på ett ställe där allt känns bara så himla bra, man vill liksom ta kort på känslan för att kunna titta på den ibland


    51. jättesnygga trosor (de kan göra ens dag!)


    52. skriva så flummiga dikter att det är bara en själv som förstår, och när man läser dom flera månader senare blir man tårögd för man minns hur allt kändes


    53. få SMS som börjar med ens namn, då vet man att personen lagt ned tid på att skriva det.


    54. göra något riktigt barnsligt för att sen undra vad man håller på med


    Bildkälla


Surströmmingskväll


Bild från Linnéa

Igår var jag, Linnéa, Linn, Lina, Sandra, Frida och Marcus hos Linn. Vi åt surströmming i hennes mysiga lusthus. Gott var det! Sedan for vi in och såg Halv 8 hos mig och Idol. Mysig kväll!


Bilderna från i lördags



























Hoppas att ni inte tyckte att det var jobbigt att titta igenom så många bilder. Vi tog flera hundra så det här var var bara ett urval. Inga av dem är redigerade men jag har provat att göra några av dom svartvit eller sepia och de blev så fina!

Vilken var din favorit? Mina favoriter är när Jenice sitter i trappan, bilden på mig på stegen, när Jenice håller i en blomma, då vi ligger på stenen, när Jenice gungar... Äsch, typ alla! Det var jätteroligt att genomföra också!
Nu ska jag bara se ut vilka jag ska skicka till framkallning. Ser framemot det!

Prommis med Marcus









Lycksele - Skellefteå genom min kameralins






Hos farmor, dag tre

OBS: KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS!

Idag, den tredje dagen, tog vi inte så många kort av den enkla anledningen att vi i princip låg i sängen/soffan gela dagen. Men här kommer några:


Det regnade

Min faster hade skujtit en älg så jag och Jenice vågade oss faktiskt fram till slakthuset. Fast... eeuuuww.






Vi lekte lite med lång slutartid och tomtebloss.

Sen åt vi middag och sedan blev det bilfärd hemåt. För min del blev det en välbehövlig dusch och Ensam mamma söker.
Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag tillbaks till Skellefteå, det känns bra :)

Hos famor, dag två

Dessa bilder är från igår, lördagen.

På morgonen satte vi igång filmen vi såg kvällen innan, men den här gången på finska bara för att höra hur det lät ;)

Mamma diskade medan vi...

...kokade hjortron,- och hallonsylt med famor






Sedan for vi ut och fotade varann men dom bilderna får ni se en annan dag. Vi är riktigt nöjda i alla fall!


Till middag blev det kräftskiva och surströmming

Men det fanns också en massa annan mat

Vi hade hattar också!

Sedan spelade jag, Jenice, min faster, Ronja och farmor Alfabet. Jenice hade aldrig spelat det förut men ändå vann hon stort!
Sen gick vi och la oss men vi låg och fnittrade tills klockan ett-nångång. Det var också en fin dag!

Ett litet smakprov på vad vi har gjort idag




Hos farmor, dag ett

Dessa bilder är från igår.


Vi spelade piano i "snygga" glasögon och pappas jaktkeps

I farmors blommor hittade vi två svanar som drog en vagn, fint!





Mmmm!

Kvällen avslutades med korsord och gröt. Sedan la vi oss i sängen och såg en animerad film. Mysigt!

Jenice


Valborgs

Jag ska snart packa ner datorn i väskan. I helgen ska jag till farmor och min kära Jenice ska med! Det kommer säkert bli riktigt mysigt. Jag ska ha med mig både kameran och datorn (men internetuppkopplingen är ju inget vidare där ute i vildmarken) så det kanske kommer ett blogginlägg eller två.

Nej, nu ska jag fortsätta packa! God natt ♥


Närbilder

Direkt när jag kom hem från skolan tog jag kameran och instruktionsboken och for ut. Jag läste lite om de olika inställningarna och provade dem så nu vet jag mer om kameran. Det blev en massa bilder på blommor, träd, fontäner, bär osv. Jag tycker det är jätteroligt att fota närbilder!







Och några från i tisdags


Fler bilder



Tack till Marcus som gjorde min kväll mycket bättre. Vi räknade matte (länge tog det men det gick!) och sen blev det lite Idol-tittande.

Imorse lovade jag mig själv att ligga i sängen halv tio. Nu är klockan tjugofem över tio och jag sitter och redigerar/kollar på alla bilder vi tog igår. Det blev ett par riktigt fina. Åh, kära kamera.

8 September


(Den klassiska "hej-jag-har-just-köpt-en-systemkamera"-posen)

Det var ingen bra dag idag, därför ska jag försöka hålla mig ifrån att blogga. Jag provade räkna lite på matten men det gick åt skogen, jag har ingen mjölk hemma och det var längesen jag hade så stark hemlängtan som jag har idag. Jag har inte träffat mina vänner på tre veckor och det känns. Aj i hjärtat.

En promenad med Marcus

Alla dessa bilder är tagna med min nya Canon EOS 450D











Åh, jag är så nöjd med den!

Åh, lyckorus!



Den är här!! Min Canon EOS 450D!
Jag gick runt på stan med ett löjligt flin på läpparna. Kvinnan som gick förbi mig måste ha trott att jag var galen, kunde seriöst inte sluta le! Jag har en tendens att bli kär i materiella saker (min telefon är min älskling och min dator heter Barbara) och jag har redan hunnit kalla den Lilla Bäbis högt för mig själv i lasarettsbacken. Hoppas ingen hörde mig, haha! Jag gjorde även nån sorts apdans här i lägenheten.
Som jag har längtat efter dig, min lilla gulleplutt!

Nu ska jag bara ta itu med en 200-sidig lång instruktionsbok. Tur att jag inte har några läxor!



Jag tror att det är höst nu


Men det känns ändå ganska bra, hösten brukar vara rätt mysig.

Idag började älgjakten så pappa befinner sig just nu hos farmor. Resten av familjen ska dit i helgen, det ska bli riktigt kul att fara dit igen. Det blir Nelsons första höst så det ska bli roligt att se hur han kommer reagera då han får träffa sin första älg.
Det bästa med hösten är nog helgerna då vi brukar fara till farmor. Där får man äta gott, hjälpa till att dra upp potatisarna, följa med pappa på älgjakt (men det är lite läskigt också!) och träffa kusinerna.

Det blir nog bra, så länge man inte tänker på att en trettio grader kall vinter väntar.
Men det är då.


Promenad

Nu blir det en promenad/joggingtur med Melissa Horn i öronen och Ronjas diditalkamera i handen.
Skönt!


Someday I'll be longing for lullabies


Äter frukost, bloggar och önskar att det var tisdag idag.

Bildinspiration

Jag har fastnat på Flickr.com och i djupa tankar. Jag ser att klockan är tjugofem i tolv men vad gör det mig?
Härlig känsla.

Och om några dagar får jag också ta fina bilder. Som jag har längtat!

Mamma


Nu har nog mamma kommit fram till Lycksele. Själv sitter jag i min lägenhet och kan inte höra TVn för att den nya grannen borrar i väggen. Konstigt det där, här sitter jag i min lägenhet medan mamma är 16 mil bort.
I helgen frågade mamma mig vart jag brukar ha durkslaget, hon frågade mig när jag ska tvätta nästa gång och när hon kom med bussen i fredags frågade hon mig vad vi skulle handla. Det känns väldigt annorlunda, jag har nog inte vant mig med det än.
Men en sak är säker, jag hade inte kunnat flytta om det inte hade varit så att jag har så fina föräldrar.
Jag älskar er!

About tonight

Jag har skrivit ett SMS till alla men det är några som inte har svarat, ni kanske inte har några pengar, så jag tänkte att jag skulle skriva det här:
Vill ni hitta på något ikväll allihopa? Typ se en film eller nåt hos någon :)
Det blir nog lite fullt i min soffa om vi ska vara hos mig, men om någon har ett förslag på vart vi kan vara så kan ni ju skriva en rad här eller SMSa/ringa!


En Canon 450D

Idag var vi på stan hela dagen. Vi fikade på Lilla Marie (första gången för mig, gott var det!), köpte nödvändigheter och kollade på systemkameror.
Så om två dagar kommer jag att vara över 6000 kronor fattigare men en Canon EOS 450D rikare och ack så mycket lyckligare! 
eos-450-d_fashion_01.jpg
Så många kvällar den här sommaren som jag har legat och tänkt på denna! ÄNTLIGEN säger jag bara!

Jag var inte så shoppingsugen men jag hittade en tubstickad svart halsduk på Gina som jag är rikitgt nöjd med.

Lördag 4 September


Ligger här i sängen medan mamma ser resten av filmen vi såg igår. Jag for inte ut igår. När jag träffade mamma på busstationen kände jag hur mycket jag hade saknat henne så vi hyrde film och köpte godis på Hemmakväll och hade en - ja, just det - hemmakväll.
Vi somnade vid elva (dvs samma tid som jag ungefär går och lägger mig på en vardag) så jag vaknade ungefär samma tid som en vardag - tjugo över 7! Herregud...

Idag ska jag, mamma och Ronja på stan. Jag ska känna på systemkameror :)

Planer för kvällen

Jag har just duschat och nu ska jag försöka äta ett äpple eller någe för att stilla min hunger. Ska nämligen äta på Wook & Roll ikväll med mamma och Ronja! De kommer med bussen halv sju så det blir en lite senare middag.
Sen ska jag vara med lite fint folk. Undrar bara hur jag ska hitta dit men det ska nog gå bra, om inte så får jag bara ringa 112 (=Marcus eller någon annan som vet), haha!

Men jag ska nog inte vara ute så sent för mamma och min syster är hemma i min lägenhet och jag vill komma hem när de fortfarande är vakna.


Precis nu


Diskar, pratar i telefon med Elsa och äter okokt spaghetti. Är man kvinna så är man!

Läraren Linn




I like it!

Solnedgång


Precis när jag och Marcus pluggade som mest så tittade jag ut genom fönstret och fick syn på den här fina solnedgången. Haha, jag är en sån sucker för solnedgångar! ;)
Tog även kort på våra läxor men det är ju inte så roligt att se på, så jag skippade den bilden.

1a September


Ska snart diska och sen ska jag till Marcus. Där blir det matte- och engelskaplugg. Suck. Men vi ska äta kladdkaka, då känns allt mycket bättre ;)

Om två dagar är mamma och syster här! ♥ Längtar!

RSS 2.0