Autumn fallin'




September 2010
När jag sitter vid datorn har jag ångest över att jag inte pluggar, och när jag pluggar vill jag sitta vid datorn. Jag vill ha jullov.

Plugg





Ikväll har jag ägnat mig åt 1,5 timmes kemiplugg och det har faktiskt gett resultat! Glad tjej!

Nu blir det Top Model, Svenska Hollywoodfruar och till sist Pensionärsjävlar. Så nu vet ni vart ni hittar mig ikväll - framför TVn ;)

Helgen i Umeå


Nelson följde med. Detta är för övrigt den finaste bilden jag fångat på Nelson.
Jag och Nikolina (min kusin) satt i köket och lekte lite med min kameras funktioner. Jag tycker jag se läskig ut här!
Faster och mamma kom hem från att ha köpt en massa gottigott!
Vilopaus i soffan
Vi pyntade deras utegran. Den var silvrig och hade discokulor som dekoration.
Min kusin Elvira

Nikolina
Marcus och Ronja. (De är tillsammans igen! Typ.)

Fick ett fint SMS

Sedan blev det första advent och vi skulle hem.

Det där var de flesta bilderna från torsdagen - söndagen. Självklart höll vi oss inte bara hemma:

På fredagen hälsade vi på Crille och Sofie, sedan gick vi på stan med dem. Lördagen spenderades på Crilles jobb - badhuset i Umeå. Sedan blev det finmiddag i träningshallen på Elviras innebandycup. Det var stora, långa bord med fläskkotlett, potatisgratäng och grillade grönsaker.

Nu ska jag dricka glögg och hoppas på att den jobbiga förkylningen som jag har åkt på blir bättre.

Shoppingdag i Umeå

Tre plagg, nästan 600 kr fattigare och inga julklappar senare så är jag hemma i mina släktingars radhus igen. Trots att jag inte köpte några julklpappar så är jag ändå nöjd eftersom jag insåg att allt jag ska köpa finns i Skellefteå.

Nu sitter jag i köket medan pappa, faster och min kusin Elvira (lika gammal som mig) lagar en lyxig middag.

Åååh, ni anar inte hur sugen jag var på dessa snyggingar från Wildflower by Kenza.

Julpyntning


Kvällen har spenderats med julmusik och julpyntning i högsta grad! Det här är alltså min lilla minijulgran som åker fram här i lägenheten kring jul :)

Jag tog fler bilder men de tar så mycket nedladdningsdata att ladda upp. Jag fick nämlingen ett meddelande från mitt mobila bredband när jag skulle ansluta till Internet: "Du har överskridit datamängden för ditt mobila bredband den här månaden. Hastigheten måste nu begränsas" vilket innebär att jag har inget Internet på en hel vecka! Bra gjort Mimmie, bra...! Nämen, det ska nog funka några stunder åt gången om jag försöker hålla mig från att sitta vid datorn så ofta, det går nog bara segare än vanligt.
Men om inte, så ses vi om en vecka!

God natt!

Svar


Redigeringsprogrammet heter PhotoScape :)
Tryck på den här länken för att komma till nedladdningssidan och sen klickar du på den översta gröna "download"knappen - klart!

The biggest adventure you can take is to live the life of your dreams.


Ikväll har jag inte så mycket att säga förutom att jag kan stirra på dessa bilder  i  e v i g h e t e r.

Kasia Strauss for Hugh Lippe

Fler bilder


Det är lite kallt ute.



Mjoo, cykelfärden hem gav mig nog lite rödare kinder än vanligt!

Monday

Jag har haft en riktigt skön måndagskväll och ska snart börja avrunda.
Men först: Pensionärsjävlar!

Crille och Sofie förra lördagen då de var på bröllop.

Grattis mormor!

Idag fyller min kära mormor år, grattis mormor!

Jag och mormor i julas




Nu ska jag lägga mig i sängen och se ett avsnitt Kenza & Tyra Show (har ni förresten märkt att hon inte uppdaterat sin blogg sen igår, vad har hänt?! Haha). Efter showen ska jag släcka lampan och förhoppningsvis har hunden i lägenheten ovanför slutat skälla då...

Hit it.


Med dessa två bilder vill jag bara säga att jag älskar mitt nya redigeringsprogram! Det tackar jag Linnéa (som tipsade mig om det) för! Nu ska jag bara se till att lära mig vad alla knappar betyder... ;)

Nu: prommis till Cissi, även kallad Lillan!

Sunday

God morgon!
Jag är helt imponerad på mig själv, jag vaknade för precis en timme sedan så nu sitter jag och äter frukost i godan ro.

Gårkvällen var lyckad! Harry Potter var så sjukt bra, min puls låg på 4000000 nästan helt igenom filmen, se den! Sedan for vi vidare till Frida där det blev sällskapsspel ända in till lilla timmen.

Idag möter jag en rädsla som jag haft varenda gång jag stannat i Skellefteå under helgen - att vara ensam på en söndag. Alla de andra gångerna har jag farit till Linn, till min kusin osv men idag ska jag vara själv ända tills ikväll då jag ska till Lillan. Och vet ni? Det känns så fruktansvärt bra! Jag ska strosa runt på stan, panta flaskor, fota och tvätta. Jag ser faktiskt fram emot denna dag.

Take care så hörs vi sen ♥

Nyss.
På handen skymtar ni tatueringen som Linnéa, Jon och Daniel ritade på mig igår, fin! ;)

HP

Denna höst har vi betat igenom fyra stycken Harry Potter-filmer, och nu är dagen som vi väntat på här - ikväll blir det Harry Potter och dödsrelikerna del 1 på bio!
Efter bion ska vi vidare till Frida, planerna på vad vi ska göra är inte riktigt smidda men det blir säkert en riktigt bra kväll.

Ser framemot biopopcorn!

-


Sitter i bussen och konstaterar att 19 timmar går fort.
Då borde väl 122 också göra det?

Fredag


Ikväll har jag gjort ett bröllopskort, sett idol, ätit chips och badat badkar med tända ljus.
Just nu sitter jag, mamma, Crille och Ronja i köket och pratar. Snart kommer hela familjen splittras igen så dessa små pratstunder betyder alltid mycket ♥
Ha en fortsatt bra fredagkväll!

I bilen

Sitter just nu i bilen, mormor och morfar var i Skellefteå och skulle hem till Lycksele så då passade jag på att åka bil hem med dem. Det kändes skönt att få åka bil idag, ibland blir jag så frustrerad över att bussen ska ta sån himla tid. Dessutom får man ju sjunga Halleluja så högt man kan i bilen utan att störa någon annan :D

Åh, nu kom jag just på att det är fredag! Wohoo!

Loose your hunger, loose your way. Get confused and you fade away.


Idag var det torsdag, imorgon är det fredag. Låter riktigt bra det.
Sov gott!

I've been standing on the shoreline, always waiting for something lasting.



Kort slutartid är otroligt underskattat, det är minst lika roligt som att fota med lång slutartid!

En torsdag i Te2a.

Medan Larsa babblade på om sina sextiotalslåtar och dåliga filmer så passade jag på att lära Frida hur man ritar hoppande hjärtan.

Klicka på bilden om ni vill se en större bild på mästerverket.

Frida blev mäkta stolt över sina små figurer

Close up. Bra jobbat!

Mitt hjärta sjöng lite Anastasia. (Men däremot gjorde jag värsta failen - jag skrev "I'm not in love" där hon egentligen sjuger "I'm outta love", och "Misory" stavas "Misery"...PInZaMt)

Linn såg sådär lagomt road ut av Larsas snack.

Sedan på matten så lärde vi oss att använda Lundin Norberg-knappen på våran superminiräknare! Dock så beslöt jag mig för att inte gilla den där knappen så mycket, för jag förstår inte riktigt vad vi håller på med. Matte C är inte att leka med förstår ni..

Ja, det var en torsdag i Te2a.

100 dagar!

Vet ni!

Om exakt 100 dagar fyller jag 18 år!

Då får jag...

 

... ta körkortet


... fara ut på nattklubbar, barer, krogar

... gifta mig, flytta vars jag vill, ta hand om mina egna pengar, få rösträtt, gå med i de militära och så vidare och så vidare.

 

Jag har bestämt mig för att år 2011 ska bli ett bra år, ser framemot det!

 

(Är jag inte Paint-kungen eller vad? ;D)


Tvåsamhet.

Kom precis in från en skön tv/dator-kväll hos Lillan. Jag tog med mig min dator och bloggade därifrån, och hon gjorde en skrivuppgift på sin. Kan tänkas att det måste ha sett väldigt osocialt ut. Men sådana småsaker som man inte tänker sig spelar roll, som att sitta vid datorn eller tv:n, blir ju faktiskt hundra procent roligare om man är hundra procent fler än en. - Två.

Bilder från fotokursen del 4









Det var riktigt roligt att fota flickorna i måndags! :)

I'm off!

Nu ska jag och mina myskläder dra oss vidare till min kära vän Lillan. Trots att vi både bor i Skellefteå har vi bara varit med varann högst två gånger, skäms på oss!

Pölsa, Lillan och Jerry på skolavslutningen i nian. Fina flickor!

Som varje måndag




Dags för fotokurs igen! Idag är det inte bara jag och Linnéa (och den tredje tjejen Nicole) utan ikväll ska Frida, Lina och Sandra agera fotomodeller åt oss. Roligt!

I´m not exactly sure what my current feelings are called right now.



Jag känner att det inte riktigt är min dag idag. Sista halvtimmen på bussen kom det en gammal gubbe (ursäkta uttrycket) som måste ha rökt hela sitt liv, snacka om stank asså! Eftersom han satt ytterst fick jag pressa mig mot fönstret för att få någon luft men jag kunde verkligen inte andas! Aldrig har jag uppskattat lite ren syre och kväve så mycket som när jag kom ut ur bussen..

I alla fall. Jag är rejält otaggad på skola idag (hade hellre velat lägga mig i sängen och sova hela dagen) men det är bara en lektion. Det ska väl gå an.

Old days


2004. Emma, jag och Johanna. Vi tre satt praktiskt taget ihop i trean › sexan

Skolavslutning 2004

En av de finaste bilderna på mig och Elsa. I min sommarstuga, 2007.

Sommarstugan 2007

Jag hade viljat visa er fler bilder från när jag var ännu mindre men bilderna blev så dåliga. I alla fall, sådär såg jag ut 2004 och 2007!

Guitar Hero Band Rock


Snart kommer Jenice och Jenny hit, vi ska spela Guitar Hero Band Rock - såklart!

Crille igår

Allmänt



När jag kom hem låg det en hundralapp pantpengar i mitt rum som mormor gett mig, tack mormor! ♥ En hundralapp sitter ju inte helt fel i dessa julklappstider.

Annars då? Jo, jag och brorsan har spelat Guitar Hero Band Rock hela kvällen (med några undantag för chips-pauser). Jag klarade medium på trummorna, stolt tjej! Vi behöver ju inte nämna att Crille klarade expert, haha...

Nu ska jag sova, imorgon är en ny dag med lite farsdagspresentsinköp och troligtvis så ska jag även vara med mina två barndomsbästisar som jag inte varit med på två år. Kul!
God natt!

Tankar om en fin fredag




De tre översta bilderna representerar mitt humör under skoldagen, ganska negativa skulle jag vilja påpeka.
Men då kan jag ju glatt meddela att de två understa bilderna representerar mig just nu, för jag insåg just att om ganska precis 20 timmar så kommer jag att träffa min familj inklusive min bror som jag inte träffat på 1,5 månad! Lycka

Om man inte kan sova...

...så kan man ju alltid kika på lite bilder från Facebook som gör en glad:

Nelson var rätt helnöjd den här dan!


Jag, Elsa och Jenice cruizade runt på glada sextiotalet

Klassikern vid det här laget!
Everybody was kung fu fighting - HUH!

Haha, nå - är inte bilderna fina så säg? ;)
Nu ska jag försöka återgå till det där faktumet att det faktsikt är skola imorgon... Peace out people!

Lite låtar


Fina låtar:
Ane Brun - True colours (Åh...!)
Carolina Wallin Pérez - Utan dina andetag
Miss Li, Lars Winnerbäck - Om du lämnade mig nu

Gråtlåtar:
Lykke Li - Possibility
Cold play - Fix you
Yiruma - River flows in you

Glada låtar:
Cee-Lo Green - Fuck you
Eliza Doolittle - Skinny genes
Regina Spektor - The calculation

R&B, hiphop:
Kevin Rudolf m.fl - I made it (eller den akustiska)
Jason Derulo - What if
T.I - Whatever you like

Random nice:
Katy Perry  - Firework
Kelly Rowland - Commander
Bruno Mars - Just the way you are

Idapida




Ja, där har ni ungefär min kväll - plus singstar, skönhetssalong och ballonglekar. Fin kväll!

Imorgon är vi lediga igen, det känns väl ganska sådär jättebra! ;)

Godermorgon!


Tjenamors! Det är en trött Mimmie som skriver, under lovet hade jag som rutin att vakna 10-11 och den rutinen sitter i än! Jag undrar hur det ska gå att kliva upp 7 i övermorgon...

I alla fall. Idag och imorgon är vi lediga från skolan, istället för att vara på skolan har vi fått några uppgifter som vi ska göra. Jag, Marcus och Linn ska försöka göra bort matten och kemin idag.
Klockan fyra så kommer min morbror och hämtar mig för då ska jag äta middag och vara där hela kvällen. Blir nog super!

Nu ska jag städa badrummet. Det behövs!

Text.

Hon svängde ut från gatan så snabbt att cykeln nästan sladdade omkull. Kylan bet i hennes kinder och tårarna som rann började frysa till is. Hennes skosnören var oknutna men hon kunde inte bry sig mindre. Hon hade bara en vante, den andra hade hon glömt och det gjorde ont att hålla i det kalla styret. Hon var vilsen, rädd. Hon ville SMS:a henne men hon visste inte vad hon skulle skriva. Det blev ledsna, förvirrade ord i en röra, men det fick duga. Hon tryckte på ”skicka” och fortsatte trampa hemåt. Ikväll hade hon känt sig sviken som egentligen så många gånger förut, men nu gjorde det faktiskt något - hon ville inte blunda längre. Hon försökte tänka ut vad hon skulle känna, vad hon skulle skriva, säga, men hon visste inte. Hon visste bara att allt gjorde så ont. Så jävla ont.


Oktober 2010


Paperheart.


Fotokurs vecka 3





Det blev inte så många kort för vi hade en liten teorilektion. Dessa tre är i alla fall mina favoriter!

Om snö



Dessa gator har ersatts av snö och idag kom jag fram till att jag gillar det. Inte riktigt likt mig.

First time


För första gången sedan jag flyttade ska jag äta färdigköpt mat. Dricker mjölk ur en mugg gör jag också, för jag orkar inte diska. Men snart ska jag ta tag i allt. Snart!

Maskeradparty

Nu ska jag skriva under alla bilder vad ni heter, så mamma kan lära sig ;)
Linn, Sandra, Stina, Frida, Johannes, Frida P, Julia, Marcus, Linnéa, Lina, Jon, Daniel och jag. Det var hela gänget samlat!

Linn och Marcus


Vinnaren av leken - Frida

Funny Bunny! Här är Daniel, Sandra och Johannes

Frida P och Julia

Linnéa vann klädnypsleken

Julia in action!

Lina tyckte mjölleken var såhär.. ;)

Lina och Johannes



Frida P vann korvleken. Det ser man ju här! ;)
Vinnarna av hela leken (=att gissa vilka som skulle vinna alla smålekar) Lina, Stina, Jon och Frida

Indiandans runt trädet


High five för en lyckad kväll!
Kvällen avslutades med skräckfilm, prat och skratt. Tack till Marcus som var lekledare och Linnéa som hyrde stugan och stod för att ta med sig TV:n. Kvällen var toppen!

Lördag

Till alla er som sitter och väntar på bilder från gårkvällens upptåg; det blir imorgon! Ska bli roligt att titta igenom alla bilder, alla var ju så sjukt snygga! ;)

Jag sitter nämnligen just nu hos min kusin på Morö Backe. Hon ringde när jag satt i bilen på väg hem från Medle och sa "Mimmie, jag vill vara med dig idag, får jag det...?". Sötunge!
 

Nyklippt!

Inte bara att min frisörska kom hem till mig för att salongen byter golv, utan jag fick också betala billigare! Nice!

Eftersom håret var så nött så försvann ganska mycket men nu ska jag börja sköta om det mer (använda värmeskydd till exempel!) så jag kan spara ut till en längre page. Hon tyckte det lät bra.

Nu ska jag packa det sista och sen fara ut och bygga ett all helgona-hjärta av tallris med mamma, som varje år. Puss!


Random saker om mina senaste 24 h

  • Blev lite blondare i håret
  • For och gick en timmes lång promenad med Jenice och Jenny. Sedan såg vi Remeber Me - fin film!
  • Somnade två och vaknade tio av ett SMS från Elsa (för tredje dagen den här veckan..!) (såklart har Elsa aldrig heller dåligt samvete när hon väcker mig, den skrutten..)
  • For på stan, lunchade och väntade på att mamma skulle sluta för då skulle jag till doktorn för att...

... ta bort två födelsemärken på ryggen. Han använde sig av en skalpell och skrapade bort dem. Nu har för övrigt bedövningen släppt så nu gör det ont.


  • Åt middag. Ronja byggde ett ketchup/senap/sås/te-torn!

  • Gosade med Nelson som var världens gosigaste ängel idag. Man vet aldrig vilket humör han är på men det är ju tydligen ett väldigt typiskt valp-beteende.
  • For ut och övningskörde och det gick awesome!
Nu sitter jag här och väntar på att Ronja ska komma, vi ska se En kärlekshistoria (filmen till det där musikklippet som jag lade ut här för någon vecka sedan, den där med killen och tjejen.)
Detta är för övrigt första gången den här veckan som jag överhuvudataget ska stanna hemma en hel kväll!

Nu

Nu blir det lunch på Lilla Bageriet med några tjejer. Ha en bra dag!

Proffebild till Frida

 

Klockan är tjugo i två och jag ligger här och försöker återigen hitta en profilbild till Frida (japp, jag är väldigt helhjärtad om jag bestämt mig för något!). Jag hittade den här bilden som Lovisa tog i somras, den är ju hur fin som helst!

Kämpade lite med beskärningen men du kanske kan fixa det. Nå, den var väl fin? :D


Grattis Linnéa!



Idag fyller kära Linnéa 17 år, grattis på födelsedagen!
Eftersom hon har räknat ner till sin födelsedag i cirkus 80 dagar så vet jag att födelsedagen är otroligt efterlängtad! ;) Hoppas du får en fin födelsedag!

Heart.

Ikväll har jag haft lite ångest över nåt. Kanske är det att jag knappt börjat på den där boken som vi ska ha läst ut om några veckor, kanske är det att jag inte riktigt får ihop det här med familjen, vännerna i Lycksele och vännerna i Skellefteå. När ska man hitta någon sorts balans?
Men trots allt mår jag ju ändå riktigt bra, det har ju inte ens gått hälften av lovet, riktigt skönt!
Ibland ska man skita i hjärnan och följa hjärtat, det borde jag börja lära mig snart.


Såhär blev det på smörkniven då jag skulle smöra min macka för ett par veckor sedan. Tecken på någonting?

Lurad!

Nu är jag hemma igen!
Såhär gick hela kvällen till:

Mamma for med en bil före för att hon skulle "fixa något". Sedan skjutsade Ronja mig i en annan bil lite senare. Vi skulle tydligen "åka bil i minst en halvtimme men först skulle vi till stan för att hämta en sak". Sagt och gjort.
Ronja svänger in mot Lycksele Djurpark och kör runt på den stadsdelen ett tag, innan vi slutligen hamnar på badhuset. Där väntade mamma på oss. Hon gav mig en påse och sa att jag skulle byta om.

Jag fick ett par gråa mjukisbyxor och en svart t-shirt. Sedan sa hon "Du ska nu leda ett Zumbapass!" Zumba är en typ av dansträning. VA?! skrek jag och totalvägrade i flera minuter.
Tills slut började mamma skratta och sa "Nej, du ska inte leda ett pass utan du ska vara med på ett tillsammans med jag och Ronja". Förstår ni lättnaden när hon sa det!

Så jag följde alltså mamma och Ronja på ett träningspass. Det var riktigt roligt att skaka lite rumpa och dansa lite cha-cha-steg! Jag är riktigt lättnad över att jag inte behövde göra något "farligare". Man vet aldrig med min mamma! ;)

Nu ska jag klä på mig för jag ska snart cykla till Jenny. Ha en fin kväll!

Surprise


Okej, så här är det. Hela min familj har planerat en överraskning för mig som vi nu ska fara till/på. Jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra eller vart jag ska, men mamma har bett mig att

♣ Sminka mig
♣ Ta på mig finare kläder
♣ Ta med mig systemkameran

WHAT? Min syster spelade in en film (eller rättare sagt, hon sitter bredvid mig och filmar mig nu...) som hon antagligen lägger ut på sin blogg snart.

Jag ska blogga så fort jag komer hem! Nu ska jag gå och sminka mig.


Tisdag

Idag har jag, Jenice och Jenny lagat amerikanska pannkakor som vi avnjöt framför Micke & Molle. Det trillade en och en annan tår från våra kinder, så himla fin film alltså!

Efter filmen visade jag några klipp från Pensionärsjävlar. Herregud, vad jag skrattade igår!
HÄR kan ni klicka för att se hela om ni missade det.



Dance!

Såhär kan det gå när jag och Elsa ska baka. Vem vill inte parta med oss?! ;)



Om ni klickar här så kan ni ju studera Mohombi-dansen. DO IT!

Idag är jag på partyhumör men eftersom jag sitter helt ensam i mörkret i vardagsrummet så får jag helt enkelt längta lite extra till fredag då det blir maskeradparty! :D

Första November

Idag var och Elsa ute i skogen för att plocka lite enris och tallris som Elsa brukar göra dekorationer av. Fint väder var det, härligt!




Såhär mycket tallris hittade vi! Men det beror på att de håller på att avverka skogen närmast stranden, buuu! :(

Sedan drog Elsa med mig på ett spinningpass, jobbigt men roligt!
Det var min dag hittills. Puss!

Un, deux, trois


Love
Kärlek


Tre favoriter bland mina tusentals bilder.

RSS 2.0