Fri som en fågel.

Förra veckan
Ett. prov. kvar. Sen är jag friiiiii!!
I morgon blir vi lediga i fem dagar framåt och i övermorgon befinner jag mig på världens bästa ställe. Megabra.

20110526

Helgens alldeles för få timmars sömn har satt sina spår idag. Har stora problem att hålla mina ögonlock öppna, och biologiboken med... Tur att jag får sovmorgon imorgon!

Corona



Helgen i Umeå

Gjorde oss i ordning, såg Maskinen, shottade med Crille och Sofie, dansade, åkte en smockfull nattbuss, åt nattmackor med créme fraiche och dansk ost, sov fem timmar, vaknade upp och började dagen med att skratta, for in till stan, lagade middag, förfestade, drack Tequila, pussades med främlingar, delade ett dansgolv med 1399 andra framför Veronica Maggio, svettades, skrattade, tappade bort och återfann hemnyckeln vilket resulterade i att sista bussen gick utan oss, åkte en dyr taxiresa, sov fem timmar och fnittrade bussresan hem.
Nu har jag 59 bilder från helgen men ungefär alla var tagna klockan fyra på morgonen - inte bloggbara, men väldigt minnesvärda. Galet bra helg!

Dansa som på... ah, vi kör igen!

Vi kommer, vi kommer, vi kommer! Nu kör vi igen!

Ja!

Kvällen var gryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyym! :D God natt!

Delad glädje är dubbel glädje

Nu sitter jag på bussen på väg mot Umeå! Ikväll vid tolvslaget ska jag och Jenice se Maskinen spela, om vi hittar dit med lokalbussarna, vill säga... ;) Jag hoppas på en superduperbra kväll!
Ha en fin fredag!

APA



26 Maj

Nu ska jag plugga med dessa två filurer.
Sen ska jag packaringaplanerastädaochfixa inför imorgon.

Lite kloka ord, bara för att jag inte orkar plugga idag


25 Maj

Mitt humör har växlat från toppen till botten genom hela dagen.
Just för tillfället känner jag mig lite såhär igen.
Skönt att ha gjort bort kemiprovet i alla fall!
Nu: diska
Ikväll: plugga, hämta cykeln hos cykelgubben, ringa Jenice och Grey's.
Imorgon: sovmorgon!!

För hon flyger iväg som ett pappersflygplan

Den här veckan kommer nog bli en av de jobbigaste på länge men det är det värt, för att på fredag och lördag står jag i samma rum som grabbarna i Maskinen och självaste Veronica Maggio!!

Lite tankar om en dokumentär.

Ikväll har jag sett på en engelsk dokumentär om föräldrar som skickar i väg sina 8-åriga flickor på internatskolor. Skolan skulle tydligen vara den bästa skolan i hela England och barnen skulle vara där från och med 8 års ålder till 18 med undantag för jul,- och sommarlov samt vissa helger. I början av dokumentären var föräldrarna oroliga över hur deras barn skulle kunna klara sig en hel vecka utan dem - rektorn & lärarnas argument var att barnen fick ringa sina föräldrar ibland, att föräldrarna fick träffa dem varje onsdag och att de fick prata med en psykolog när som helst om de hade hemlängtan.
Men jag förstår inte. Jag var 16 - dubbelt så gammal som dem är! - när jag flyttade ifrån mina föräldar och då bodde jag borta i fem dagar. Dessa 8-åriga flickor är borta från sina föräldrar i sju. Det var så hemskt att se ångesten i deras ögon när föräldrarna skulle fara igen efter den där ynka timmen på onsdagarna. Det var så hemskt att se hur de försökte dölja att de var ledsna, de få gånger de fick komma hem under en helg. Hur svårt de hade att försöka glädjas att de var hemma, istället för frukta dagen de skulle fara. För jag känner igen mig. Eller rättare sagt, jag har känt igen mig. Under första delen av ettan gick hela min vecka ut på att räkna ner dagarna tills jag skulle få komma hem, och väl hemma räknade jag ner timmarna tills jag skulle fara igen. Jag vet även att den tiden går över, man vänjer sig, och idag skulle jag inte kunna tänka mig något annat. Men återigen - jag var dubbelt så gammal som dem.
Sex månader gick och huvudpersonen April hade fortfarande hemlängtan och grät varenda kväll. Hon och hennes rumskompis berättade en kväll att det bästa sättet att "klara sig från att gråta" när föräldrarna for var att "bara få det överstökat" - att snabbt pussa hejdå och sedan springa därifrån.
Mamman frågade sig själv om det var värt det, och om hon trodde att dottern verkligen skulle tycka att det var värt att spendera halva sin barndom och hela tonårstiden borta för att kunna lära sig formulera meningar bättre. Eller kunna räkna ut en ekvation snabbare. Och varje gång både mamman och dottern skulle prata om dotterns tid på internatskolan så grät dem.
Jag tycker bara det är så hemskt att se hur den ynka lilla timmen mamman och dottern fick spendera med varandra gick åt till att trösta dottern. Hur föräldrarna låtit tanken vid att barnen skulle få en bättre utbildning, gick före tanken om att låta barnen få en bra barndom. Hur glada föräldrarna blev vid tanken av att sina barn kanske skulle kunna bli framtidens bästa kirurg, ingenjör eller advokat. Hur föräldrarna kunde säga till sina barn "att det kommer löna sig i framtiden!". Och hur tydligt det var att föräldrarna under hela tiden tänkte så mycket med hjärnan, och inte med hjärtat.

-------

Jag är less på typ allt.

Måndag

Nu har jag stoppat i mig 101 stycken spaghettistrån (ja jag räknade dom) så nu är jag (egentligen inte alls) redo för en 2,5 h lång kemilektion.
Ha en fin dag!
Imorse

Det luktar sommar i luften.


Friends are like bras - close to the heart and there to support

Igår spelade jag kubb och såg film med dessa fina personer!
Sedan åkte jag på styret på Marcus cykel genom en lördagsberusad stad. Mycket bra kväll.

Pizza när den är som bäst

Dagen efter, och i sängen. Mums!

20110521

Gårdagen i bilder! :D


We're gonna dance until the world ends

Det sägs ju att världen går under imorgon, så då får vi se till att ha en riktig KICK-ASS-kväll ikväll! ;)
Ha en fin kväll, allihopen ♥

It's Fridaaaaaaay!

Och denna fredag ska spenderas hos Jon och sedan på Molly's dansgolv. Awesome!

Feathers and pearls.

Allt från Glitter.

Oops

Gissar vem som failar med att hålla sig till en chokladkaka per vecka? Jag tror det här blir min tredje...

If you want to know where your heart is, look where your mind goes when it wonders.

Snart ska jag sätta på mig cykeln och styra min kos mot Linnéa där vi och några fler tjejer ska försöka plugga lite kemi och avsluta kvällen med Grey's. Blir nog super!

Kräftstjärtspasta

Denna maträtt gjorde jag igår, suuupergott!
Receptet hittade jag här.

Tisdag

Ikväll har jag tvättat, pluggat och tränat. Ingen sådär superspännande kväll, vill säga.
Träningslinne - H&M.

Och god morgon


God natt då


If I'd fall, would you pick me up?

Det är måndag och det regnar. Det säger ganska mycket om mitt humör idag.

Lite om min helg

Tillbaka från Umeå! Helgen har gått riktigt snabbt tycker jag, trots att jag till största delen legat i min fasters (otroligt sköna) soffa och ätit flera påsar chips.
Igår for vi en tväris på Ersboda centrum, det vill säga att vi inte tog oss in till "riktiga" centrum men det gör inget, pengar kommer definitivt vara en bristvara efter alla saker jag ska göra i maj. Det blev i alla fall ett träningslinne (?!), t-shirt med volangaxlar och en välbehövlig kameraväska som rymmer fler objektiv än min förra kunde erbjuda.
Nu ska jag njuta av ett glasspaket med mamma och pappa. Imorgon gäller körlektion och resa till Skellefteå.
Nyss (den tredje bilden <3, hahaha)

Hundvakt


Ikväll är jag hemma hos kusinerna och agerar hundvakt åt denna rackare. Tidigare ikväll bestämde han sig för att smita ut genom dörren så jag och kusinen fick springa runt (med våra ack så pizzafyllda magar) och jaga honom på Ersboda... Men men, vi fick fast honom till slut!

Friday 13

Så skönt med helg! Nu är jag strax framme i Umeå. Ha en fin fredag!

Tjugotvå tjugotre

Weheartit
Imorgon är det fredag och helgen ska spenderas i Umeå med familjen.

Skoltrött

Kämpa på.

Second hand

Transparent skjorta - 30 kr
Virkat linne - 20 kr
Kostymbyxor (ser ut såhär på) - 20 kr

Nöjd!

Ingenting jag säger spelar längre någon roll


NYTT



Bikini - H&M 49,50 kr/del

2,4 kg njutning

Idag fick jag en försenad födelsedagspresent och den innehöll inget mindre än 24 stycken 100 g chokladkakor! Jag kunde inte sluta le (folk på stan måste ha trott att jag var galen haha) resten av dagen. Nu ska jag bara försöka hålla mig till max en chokladkaka per vecka, det kan bli en utmaning... ;)
Tack så jättemycket, finisar!

The love you seek and more

De två senaste dagarna har jag solat, haft två körlektioner, varit med Jenice, gjort en till fas, varit med Elsa och återigen solat. Bra väder och bra dagar!


Nu sitter jag i bussen på väg till Skellefteå och när jag kommer fram ska jag inte göra ett dugg - bara invänta Desperate Housewives och mina kinderägg som mamma gav mig! ♥
Ha en fin tisdag!

Idag har jag...

  • Ätit frukost ute på altanen

  • Solat

  • Övningskört till Vännäs för att mamma och pappa skulle kolla på en ny bil

  • Ätit en stripsmeny från Frasses i bilen på väg hem, samtidigt som jag gjorde en till fas.
Bra dag!

Gårkvällen kunde ju inte bli så mycket bättre.

Jenice och Jenny med en påse chips på Korpberget. Perfekt lördag.

Torsdagens fotopromenad


Tre låtar

Idag har jag faktiskt skippat Maggios skiva och lyssnat på lite andra låtar ;)


En riktigt fin låt. Adele - Someone like you. Spotify, Youtube.

Från onsdagens Grey's Anatomy-avsnitt. Sara Ramirez - The story. Youtube, Youtube när hon sjunger live.

Partylåt som får mig att tänka på kvällen på Molly's. Tim Berg - Seek bromance. Spotify, Youtube

Lördag


Idag har jag hjälpt mamma och pappa att fixa rabatterna och jordgubbslandet. Sen gick jag in ett tag och nu är himlen grå, så jag ska nog fortsätta där jag slutade igår  - sims!

Påsken hos farmor
















Fina dagar.

Åker buss


A walk in the park

Nu: prommis med grabben ovan!

Sång på sång, det ekar över hela staden.

Gick en promenad med Veronica Maggios nya i öronen (hjälp, jag är beroende) och stannade till för att se på Fridas match en stund. Spatserade vidare till Statoil och kom hem med en Geisha som avnjöts framför ett myyycket spännande avsnitt av Greys. Bra kväll!

365 dagar

Idag fyller min blogg 1 år! Det firar jag med en ny design! Headern är dock inte klar men det får jag fixa när jag har något bättre redigeringsprogram på datorn.
Bilden på headern är tagen i den här fina solnedgången hos farmor på påskafton.

(Klicka på F5 om ni fortfarande ser den gamla designen)

Jag dansar men jag känner ingenting alls

Skitjobbig dag men nu är jag hemma. Känner någon konstig mix av känslor i kroppen. Glad, längtar, danssugen, trött, pirrig, vill skapa nåt, chokladsugen, fryser, vill göra allt på en gång men samtidigt bara njuta av nuet.

Yesterday is history, tomorrow is mystery, today is a gift.

Idag fick jag och Linnéa ta hem våra analoga bilder som vi framkallat under våren!


Efter det fick vi sluta men vi satt ändå kvar på E4:an och pratade om allt och inget i nästan två timmar, måndagsmys!

20110502

Ikväll ska jag och fina Linnéa på fotokurs men jag hoppas att det går snabbt för jag har ingen bra dag idag.
Jag tror det kanske handlar om att jag sörjer över att min syster flyttat till Spanien en månad och att Spotify har begränsat lyssningstiden. Men men, imorgon känns säkert allt bättre.

Inte så effektiv

Gick en tre-timmars "promenad" (=gick till Korpberget och satt där de resterande två timmarna och femtio minuterna) med Jenny och Jenice men annars så har jag inte åstadkommit ett dugg idag. Jag tror jag kirrade sju timmar i sträck framför datorn. Bra jobbat där med.

Valborg

Här kommer bilder från gårdagen!
I bilen på väg till lillan
(Härlig kontakt med kameran... haha)
Träffade folk
Spontan vilopaus i trapphuset
Åkte husbil till hotellet
och hade roligt i baksätet
Jenice och Tim efter några timmar på hottan ocu ungefär här började kvällen spåra, hahaha ;)
Elin och Tim skulle köpa en hamburgare på Statoil men Dennis och Jenice nöjde sig med att tugga på Kicki Danielssons nya skiva, gott gott!
Men bäst på hela kvällen var nog när jag och Jenny hjälpte Sune (stenen) att kissa på Statoils toalett. Tim gav honom lite vatten också för han var ju så törstig. Hahaha åh gud...

Det var en sammanfattning på kvällens bravader, sjukt roligt kväll!

Första maj

Ganska coolt att klockan är som den är men att himlen är ändå ljusblå och solen håller på att gå upp i horisonten. Tecken på att det är sommar snart.
Har haft en superbra valborgs förresten!

RSS 2.0